DAPZWD-dierenartsen-meppel_header-pup-3

Puppies

Juiste verzorging en juiste voeding van uw puppie

Alle puppies zijn vertederend en lief maar ze worden snel groot. Consequent zijn is het belangrijkste woord voor de opvoeding van uw nieuwe pup. Dit geld voor het zindelijk maken, het leren luisteren en het bijten in voorwerpen. Om met de ontembare energie van uw puppy iets leuks en nuttigs te doen, kunt u een puppycursus gaan volgen. Hier leren ze op een speelse manier omgaan met andere honden en mensen en leert u samen met uw hond een aantal basisprincipes voor het opvoeden van uw hond. Over rangorde en dominantie kunt u hier verder lezen.

Sinds september 2007 bieden wij nieuwe puppy-eigenaren een speciaal programma aan; wij noemen dit programma “puppy-consultatiebureau”. Omdat de juiste verzorging en voeding van een pup de basis is voor een gezond hondenleven willen wij u en uw pup in deze periode graag volgen en begeleiden.

Naast de gebruikelijke vaccinatie-bezoeken maakt u voor dit programma enkele (kostenloze) afspraken met een van onze assistentes. In principe gaat het om 3 consultatie afspraken. Hieronder vindt u welke punten besproken worden.Niet alleen zijn deze afspraken informatief voor u als eigenaar, het is ook nog een hartstikke nuttig en leuk vooor de pup! Tijdens deze afspraken geen vervelende prik of iets dergelijks, maar alleen maar leuke aandacht. Zo komt hij in de toekomst onbevangen op de praktijk.
We wegen de pup tijdens ieder bezoek en houden een groeicurve bij….

Puppy consultatie

De eerste afspraak

Bij de eerste afspraak, de pup is jonger dan 12 weken, nemen we de volgende punten door:
* pup wegen
* pup wennen op de tafel
* uitleg voeding, verzorging, opvoeding (zoals zindelijkheid, enten, ontwormen, vacht, etc,..)
* eventuele vragen

De tweede afspraak

Bij de tweede afspraak, de pup is ouder dan 12 weken, nemen we de volgende punten door:

* pup wegen
* pup op tafel en “onderzoeken” (oefenen oren kijken, pootjes voelen, tandjes kijken,..)
* zindelijkheid
* vragen
* rondleiding praktijk, een kijkje achter de schermen

De laatste afspraak

Tot slot de laatste afspraak, de pup is dan 6 maanden oud. De pup komt in de puberteit! De puberteit duurt tot ongeveer 9 maanden leeftijd, maar levenslang als u deze niet goed begeleidt. We zullen het tijdens deze afspraak voornamelijk over opvoeding hebben. Ook komen onderwerpen als sterilisatie/ castratie aan bod.